Preloader admiral kragujevac

ADMIRAL Odgovorno igranje

Odgovorno igranje

Igre na sreću koje se javno promovišu, uzbudljiv su izvor zadovoljstva i razonode u slobodno vreme. Međutim, mogu prerasti u nekontrolisano ponašanje koje dovodi do brojnih problema.

 

Osoba koja ucestvuje u igrama na srecu, ulaže sve više vremena i novca čime se otvara put u razvoj zavisnosti. Posledice mogu biti katastrofalne, od finansijskih problema, preko gubitka posla, pa sve do razaranja porodice i samouništenja.

 

Preventivnim aktivnostima želimo da sprečimo ovaj pesimistički i destruktivan scenario, kako bi zadržali radost i uzbuđenje odgovornog učestvovanja u igrama na sreću.

 

Sreća se ne može postići na silu

 

• Nikada nemojte da učestvujete u igrama na sreću iznad novčanog iznosa koji ste prethodno za to odredili.
• Bez obzira na to da li dobijate ili gubite, obavezno prestanite da učestvujete u igrama na sreću kada dođete do iznosa koji ste prethodno odredili za ulog u igri.
• Nikada nemojte da učestvujete u igrama na sreću, ako to sebi ne možete finansijski da priuštite.
• Nikada nemojte da učestvujete u igrama na sreću, ako zbog toga morate da se zadužujete tj. koristite pozajmljeni novac.
• Nikada nemojte da učestvujete u igrama na sreću sa novcem koji ste nameravali da potrošite na nešto drugo.
• Nikada nemojte da učestvujete u igrama na sreću kako biste prevazišli negativna osećanja.
• Igre na sreću nikada nemojte koristiti da smanjite stres.
• Odredite vreme koje trošite na učestvovanje u igrama na sreću.
• Nikada nemojte učestvovati u igrama na sreću, ako zbog toga morate da zapostavite ili se odreknete društvenih i/ili poslovnih aktivnosti.
• Ako počnete učestalo da učestvujete u igrama na sreću, napravite pauzu.

 

Ako imate osećaj da više nemate kontrolu nad učestvovanjem u igrama na sreću, obratite se odgovarajućem savetovalištu.

 

Zadržite kontrolu.

 

„Odgovorno učestvovanje u igrama na sreću“, je sveobuhvatni i jasno strukturisani projekat u našoj zemlji sa ciljem pružanja pomoći zavisnicima od učesća u igrama na sreću, kao i članovima njihovih porodica. Koordinator ovog projekta u Srbiji je psihijatar Dr Ivica Mladenović. Osim pružanja najpotpunijih informacija o samoj bolesti, od strane eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, svi zainteresovani mogu dobiti savete putem besplatnog telefona 0800-301302, svakog radnog dana u terminu 09 – 17h, u vezi specijalizovanih ustanova koje se bavem lečenjem ove problematike.

Admira d.o.o.
Branka Radičevića 12, 34000 Kragujevac
admira@novomatic.com
24 X 7 podrška
TOP