Preloader admiral kragujevac

ADMIRAL Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Igre na sreću i klađenje koje se javno nude i promovišu, uzbudljiv su izvor zadovoljstva i razonode u slobodno vreme; međutim, mogu prerasti u nekontrolisano ponašanje koje dovodi do brojnih problema.

 

Osoba koja se kladi, tj. kocka, ulaže sve više vremena i novca čime se otvara put u razvoj zavisnosti. Posledice mogu biti katastrofalne, od finansijskih problema, preko gubitka posla, pa sve do razaranja porodice i samouništenja.

 

Preventivnim aktivnostima želimo da sprečimo ovaj pesimistički i destruktivan scenario, kako bi zadržali radost I uzbuđenje klađenja, tj. odgovorno kockanje.

 

Sreća se ne može postići na silu

 

• Nikada nemojte da se kockate/kladite iznad novčanog iznosa koji ste prethodno za to odredili.
• Bez obzira na to da li dobijate ili gubite, obavezno prestanite da se kockate/kladite kada dođete do iznosa koji ste prethodno odredili za ulog u igri.
• Nikada nemojte da se kockate/kladite, ako to sebi ne možete finansijski da priuštite.
• Nikada nemojte da se kockate/kladite, ako zbog svog kockanja/klađenja morate da se zadužujete tj. nemojte da se kockate/kladite sa pozajmljenim novcem.
• Nikada nemojte da se kockate/kladite sa novcem koji ste nameravali da potrošite na nešto drugo (npr. poklon za dete, stanarinu, popravke itd.)
• Nikada nemojte da se kockate/kladite kako bi prevazišli negativna osećanja.
• Igre na sreću/klađenje nikada nemojte koristiti da smanjite stres.
• Odredite vreme koje trošite na kockanje/klađenje.
• Nikada se nemojte kockati/kladiti ako zbog toga morate da zapostavite ili se odreknete društvenih i/ili poslovnih aktivnosti.
• Ako počnete učestalo da kockate, napravite pauzu.

 

 

Ako imate osećaj da više nemate kontrolu nad svojim igranjem igara na sreću/klađenjem, obratite se odgovarajućem savetovalištu.

 

Zadržite kontrolu nad kockanjem – ne dopustite da kocka kontroliše Vas!

 

„Odgovorno kockanje“, je sveobuhvatni i jasno strukturisani projekt u našoj zemlji sa ciljem pružanja pomoći zavisnicima od kocke, kao i članovima njihovih porodica, a koordinator ovog projekta u Srbiji je psihijatar Dr Ivica Mladenović. Osim pružanja najpotpunijih informacija o samoj bolesti, od strane eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, svi zainteresovani putem besplatnog telefona 0800-301302, svakog radnog dana u terminu 09 – 17h , mogu dobiti savete u vezi specijalizovanih ustanova koje se bavem lečenjem ove problematike.

Admira d.o.o.
Branka Radičevića 12, 34000 Kragujevac
+(381) 34 123-4567
Pon-Pet 8:00 - 16:00
admira@novomatic.com
24 X 7 podrška
TOP